Vanliga frågor och svar

Vad behöver barnen för kläder/utrustning?

Det är bra att ha en uppsättning med regnställ och gummistövlar (det finns hallplats för dessa kläder, kläderna kan med fördel hänga redo året om), hjälm under vintertid, extrakläder i varje barns individuella låda (underkläder, strumpor, byxor och tröjor) då det spills, målas och toalettränas.

Vad kostar det att ha barn på Sputnik?

Sputnik praktiserar samma regler som för Stockholms stad. För mer information se avgifter under Om Sputnik – Praktisk information.

Hur lång tid tar inskolningen, hur går den till?

På Sputnik har vi föräldraaktiv inskolning som pågår i tre dagar. Den fjärde dagen brukar innebära första lämningen, och sker under en kortare tid. Därför bör föräldrar räkna med minst en vecka för inskolning. För mer information se Inskolning.

Vad äter barnen på Sputnik?

Barnen på Sputnik äter mat lagad från grunden, med så lite tillsatser och socker som möjligt. Vår egen kock bakar och lagar mat på plats. Regeln är att ha så varierad kost som möjligt med vegetarisk mat minst en dag per vecka. För mer information se vår Matpolicy under  Maten.

Var leker barnen utomhus?

I och med att vi inte har någon egen gård nyttjar vi Pontonjärparken lite som vår egen. Vår avsikt är att vara ute minst en gång per dag och har därför oftast lämning från kl 08.30 i Pontonjärsparken. Ofta går vi vidare till Rålambshovsparken, fredhällsparken eller båtparken nere vid Karlbergskanalen.

Vilken tid kan man lämna barnen?

Sputnik följer Stockholms stads riktlinjer för öppettider, vilket innebär att vi i linje med nuvarande behov håller Sputnik öppet för verksamhet mellan klockan 08.00 och 17.00.